Over Ellen

Toen ik vier jaar oud was wist ik het al; “als ik later groot ben word ik zuster en ga ik motor rijden”. Motorrijden doe ik nog steeds. Mijn werk als verpleegkundige heb ik in 2019 verruild voor het werk als coach en therapeut omdat ik het fysiek niet meer vol kon houden door vitamine B12-tekort.

In de zomer van 2018 ging ik steeds vaker struikelen, had toenemend krachtverlies en tintelingen breidden zich elke week een paar centimeter verder over mijn armen en benen uit. Mijn hele lichaam deed zeer, ik was compleet uitgeput en had geen idee wat er aan de hand was. Geen haar op mijn hoofd die er over dacht om mijn patientjes, hun ouders en mijn collega's in de steek te laten. Dus bleef ik doorploeteren, ook toen het eigenlijk niet meer ging. Tot het moment dat ik brakend op de badkamervloer lag tijdens mijn eerste migraine-aanval. Ik realiseerde me op dat moment dat alle grenzen overschreden waren. Ik moest stoppen, hoeveel pijn het mijn hart ook deed. En dus nam ik met bloedend hart ontslag.

In 2019 werd duidelijk dat mijn klachten veroorzaakt werden door vitamine B12-tekort. Ik ben gestart met B12-injecties en sindsdien stap voor stap gaan herstellen. Na een jaar van revalidatie en herstel kan ik weer uit de voeten en geniet van mijn werk als coach en therapeut. Ik ben een geluksvogel! 

Al tijdens de HBO-V wist ik dat ik kinderverpleegkundige wilde worden. Binnen een jaar na mijn afstuderen begon ik in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam om daar de Kinderaantekening te gaan doen. Afgezien van wat korte uitstapjes, ben ik daar het overgrote deel van mijn werkzame leven gebleven. Ik heb mij gespecialiseerd in kinderoncologie en ondanks de complexiteit en de heftigheid ervan, intens genoten van mijn werk. Maar er zijn ook tranen gevloeid. Ik heb ervaren hoe het is om getraumatiseerd te raken op je werk en daar doorheen te komen met hulp van collega's, hoe het is om een fout te maken, in een hecht team te werken maar ook in een groep mensen die nauwelijks met elkaar is verbonden. Ik ben jarenlang stressbestendig geweest en heb vervolgens lange tijd compleet gestrest rondgelopen.

Ik ben een “mensen-mens”, doorzetter, creatief, van nature vrolijk, een optimist en een snelle denker. In complexe situaties zie ik vrij snel logica, verbanden en mogelijkheden voor herstel. Ik ben iemand die rust uitstraalt en voor kwaliteit en diepgang gaat. Ik hou ervan mezelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen. Spiritualiteit heeft altijd een plek in mijn leven gehad; op een nieuwsgierige en nuchtere manier. 

Ik ben getrouwd en heb twee prachtige puberzonen. In mijn vrije tijd vind je me ergens met een boek, werkend in de tuin, op de motor of ben ik aan het hardlopen. Zingen en gitaarspelen doe ik ook graag. 

In-Zicht is in 1997 geboren als praktijk voor regressie-therapie. Drie jaar later kwam daar Holistische therapie voor kinderen bij. Stress- en burnoutcoaching is daar later nog aan toegevoegd. Wanneer je vragen hebt, kun je contact met me opnemen. Dan maken we -vrijblijvend en gratis- een afspraak van een uur; in mijn praktijk of via de telefoon.
 

Klik hier voor het gratis ebook Herstel van Burnout

 

Contact

In-Zicht
Markstraat 1-7
2411 BE Bodegraven

06-15690736
Spandex en geitenwollen sokken op de racefiets

Spandex en geitenwollen sokken op de racefiets

Geplaatst op: 2020-02-29

Ik zag hem maar drie seconden, twee weken geleden. Lang genoeg om het beeld vast te zetten in mijn brein en me elke keer weer te laten glimlachen bij de herinnering. Ik wil ook geitenwollen sokken en een racefiets...

Lees meer Archief
Onrust

Onrust

Geplaatst op: 2019-08-13

 “Ik word zo onrustig van dat rusten……” Ze gaat op het puntje van haar stoel zitten terwijl ik voor een kop thee zorg. Nog voor ik zelf ben gaan zitten flapt ze het eruit. “...

Lees meer Archief
  • Volg je hart, want dat klopt.

    Ellen van Wolven
Ellen van Wolven

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.