Kindercoaching

Coaching voor kinderen
Niets doet je als ouder meer pijn dan te zien dat je kind ongelukkig is. Wat is er aan de hand als je kind driftbuien heeft, niet kan slapen, geen vriendjes heeft, gepest wordt op school, zich misdraagt in de klas, teruggetrokken, angstig  of diep ongelukkig is? Antwoorden en oplossingen kunnen gevonden worden met behulp van het Krachtig Kind-programma. zodat je kind zich weer kan ontspannen, stevig in de schoenen staat en lichtjes in de ogen heeft.

Diagnose stellen?
In Nederland zijn we gewend om bij problemen het kind te laten testen en onderzoeken, een “diagnose” te stellen en van daaruit een behandeling te geven op basis van de symptomen van wat het kind aan gedrag laat zien. Soms zijn kinderen gebaat met bijvoorbeeld een diagnose zoals ADHD of een gedragsstoornis in het autistisch spectrum omdat het handvatten kan geven om beter met hun gedrag om te gaan waardoor zij –en het gezin waar ze deel vanuit maken- een stuk beter kunnen functioneren. Maar in de meeste gevallen geloof ik dat er beter gekeken kan worden naar de oorzaak van het gedrag van het kind zodat het in de basis kan worden opgelost in plaats van met behulp van symptoombestrijding.

Toeval bestaat niet
Persoonlijk geloof ik niet in toeval. Net zo min als ik geloof dat je met standaard protocollen kinderen met problemen kunt helpen. Ieder kind is uniek. Ik zoek samen met je kind naar de logica in datgene waar hij of zij last van heeft. Zodra die logica duidelijk is, ligt een oplossing voor de hand. Ieder kind bezit van nature een zelfgenezend vermogen waarmee problemen aangepakt kunnen worden; hoe klein ze ook zijn. Hun eigen oplossingen laten vinden middels spel en tekenen is het mooiste wat ik kinderen te bieden heb. Mijn dag kan niet meer stuk als ik (weer) een lichtje, trots en zelfvertrouwen in de ogen van een kind zie.

Krachtig Kind-programma
In dit programma worden oplossingen gevonden via spel en tekenen. Door volledig af te stemmen op je kind, worden op korte termijn goede resultaten behaald. Het  programma is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar met emotionele, psychische, lichamelijke en/of gedragsmatige problemen. Ben je benieuwd bent of het Krachtig Kind-programma jouw kind gelukkiger kan maken? Bel, of mail me voor een vrijblijvend gesprek. Ik spreek je graag!

Het programma kan starten nadat er een uitgebreide vragenlijst is beantwoord door ouders / verzorgers (of de adolescent zelf). De afspraken duren één uur, één keer per week (tenzij anders afgesproken).

Aanwezigheid ouders
Een ouder of verzorger mag aanwezig zijn tijdens de eerste sessie. Daarna werk ik het liefst alleen met je kind samen. Kinderen zijn over het algemeen feilloos afgestemd op hun ouders en dat kan van invloed zijn op wat je kind laat zien en de manier waarop het antwoord geeft. Wanneer ik de indruk heb dat ik effectiever met je kind kan werken zonder dat er iemand bij aanwezig is -en je kind kan dat aan- zal ik je vragen om buiten te wachten. Er is een zitje tegenover mijn kamer en wanneer er voldoende vertrouwen is, kun je ook beneden in het restaurant wat gaan drinken. Ik bel je direct zodra je kind aangeeft dat je moet komen.

Zwangerschap en geboorte verwerken
Wanneer er sprake is van traumatische ervaringen van de moeder en/of het kind tijdens de zwangerschap of de geboorte, werk ik dat- indien mogelijk- in aanwezigheid van de moeder met het kind uit. Van tevoren spreek ik duidelijk af op welke dag we dat gaan doen en vraag dan of jullie foto’s van die tijd mee willen nemen zodat we deze met elkaar kunnen bekijken. Terwijl we dat samen doen, leg ik aan je kind uit wat de zwangerschap en de bevalling onbewust met een baby en de moeder doet. Hoe de ervaringen van allebei in combinatie met de emoties van de mensen die erbij aanwezig zijn (ook al laten ze dat misschien niet duidelijk zien) met elkaar kunnen versmelten en een knoop aan emoties en overtuigingen teweeg kan brengen. Ondertussen vraag ik aan je kind bijvoorbeeld of er een tekening van de situatie gemaakt kan worden, iets na kan spelen met Playmobil of nadoen in de tunnel die voor dit doeleinde klaarligt.

Duur van het Krachtig Kind-programma
Gemiddeld komen kinderen ongeveer zeven keer een uur. Vandaar dat dit programma zeven keer een uur duurt. Na afloop overleggen we of er eventueel nog vervolgafspraken nodig zijn. Deze worden dan per keer gefactureerd.

Overleg met ouders / verzorgers
De dag vóór elke afspraak ontvang ik graag een update per mail van ouders / verzorgers waarin verteld wordt hoe de afgelopen week is geweest. 
Aangezien ik geheimhoudingsplicht heb en vertrouwen tussen mij en het kind cruciaal is voor het slagen van de therapie, overleg ik altijd met je kind over wat ik wel of niet kan vertellen over de sessie. Het ene kind wil niet weg voordat alle tekeningen geshowd zijn, een ander kind wil dat ze direct opgeruimd worden en dat voor zichzelf houden. Dat respecteer ik altijd, hoezeer ik ouders/verzorgers ook begrijp die het graag allemaal willen zien en horen (zou ik ook graag willen). Uiteraard hou ik je wekelijks op de hoogte van het verloop van de therapie en in hoeverre er in mijn ogen sprake is van progressie.

Investering
De investering om je kind weer vrolijk en ontspannen te laten zijn is € 649,- (of drie termijnen van €220,- per maand). Het programma bestaat uit zeven keer wekelijks een uur coaching. Het bedrag is inclusief digitale intake, wekelijkse mailwisseling en eventueel telefonisch overleg wanneer noodzakelijk (maximaal 15 minuten per week).

Contact

In-Zicht
Pijlkruid 8
2411 MJ Bodegraven

06-15690736
Spandex en geitenwollen sokken op de racefiets

Spandex en geitenwollen sokken op de racefiets

Geplaatst op: 2020-02-29

Ik zag hem maar drie seconden, twee weken geleden. Lang genoeg om het beeld vast te zetten in mijn brein en me elke keer weer te laten glimlachen bij de herinnering. Ik wil ook geitenwollen sokken en een racefiets...

Lees meer Archief
Onrust

Onrust

Geplaatst op: 2019-08-13

 “Ik word zo onrustig van dat rusten……” Ze gaat op het puntje van haar stoel zitten terwijl ik voor een kop thee zorg. Nog voor ik zelf ben gaan zitten flapt ze het eruit. “...

Lees meer Archief
  • Volg je hart, want dat klopt.

    Ellen van Wolven
Ellen van Wolven

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.