Burnout

Burnout
Tja, daar zit je dan; thuis op het internet te zoeken naar informatie over burnout in plaats van op je werk waar ze zitten te springen om jouw aanwezigheid. Er staan al zoveel diensten open en nu komen die van jou er ook nog bij. Je kunt er niks aan doen, maar misschien voel jij je toch schuldig. Hoewel je schuldgevoel volkomen onterecht is, is het iets wat iedereen in jouw situatie voelt. Zo frustrerend!

Je patienten, je collega's, je dierbaren; zoveel mensen die op je rekenen en waar je nu zo weinig voor kunt doen. Een burnout? Dat is toch voor mensen die niet met stress om kunnen gaan?
Als er iemand iets over stress weet, ben jij het toch? Je hoopt dat dit allemaal één grote vergissing is en dat je snel weer aan de slag kunt.

Maar toch; als je eerlijk bent zul je je waarschijnlijk wel zorgen maken. Je loopt al zolang op je tenen; geen zin meer in 'lastige' patienten of hun familie, bang om iets te vergeten of een fout te maken en je maakt je zo druk om alles. En wat ben je moe. Je lontje is kort; je herkent jezelf af en toe niet meer want waar is de opgeruimde en vrolijke jij gebleven? Alles is teveel, je kunt je niet meer concentreren en tranen zitten hoog. Slapen doe je waarschijnlijk al een tijdje niet meer echt goed; je ligt te piekeren en je kunt je niet meer herinneren wanneer je voor het laatst uitgerust wakker bent geworden. Laat me met rust!!

Ben je het zat om machteloos thuis te zitten en geen energie te hebben voor wat dan ook? Onzeker over wat je moet doen of juist te laten om uit je burnout te komen? Verlang je ernaar  om eindelijk weer eens energie te hebben om de dingen te kunnen doen die je wilt doen, ruimte in je hoofd te voelen en ongecompliceerd te genieten? Jezelf weer te zijn, vrolijk en met goede moed aan de slag? Dan is het programma Herstel van Burnout precies wat je zoekt. 

Programma Herstel van Burnout
Het programma Herstel van Burnout is een unieke vorm van stress-coaching voor verpleegkundigen die het zat zijn om oververmoeid of burnout thuis te zitten en die niets liever wil dan uitgerust en ontspannen de touwtjes van hun leven weer stevig in eigen handen krijgen. De insteek is praktisch en pragmatisch; je leert te doen wat voor jou werkt om snel te herstellen en effectief met stress om te gaan.

Wat zit er in het programma Herstel van Burnout?

 • Tien gesprekken van een uur.
 • Digitale intake middels een vragenlijst.
 • Twee maal online vragenlijst Stressklachten.
 • Ebook over burnout.
 • Persoonlijk afgestemd behandelplan gericht op fysiek, mentaal en emotioneel herstel.
 • Achtergrondinformatie en maatwerkopdrachten.
 • Persoonlijk re-integratieplan op maat.
 • Notitieboek.

Hoeveel gesprekken zitten er in het programma?
Het programma bestaat uit tien gesprekken.
Tijdens het eerste gesprek besluiten we samen in welke frequentie we de afspraken zullen doen. Factoren die daarin meewegen zijn onder andere hoe vermoeid je bent en hoeveel tijd je  wilt nemen om de praktische handvatten en afspraken thuis en op je werk te gaan integreren. Voor de één is dat een week, voor de ander kan het beter voelen om daar twee weken voor te nemen.

Voor wie is Herstel van Burnout geschikt?
Ben je het helemaal zat om burnout te zijn? Ben jij iemand die nieuwsgierig is en bereid om met zichzelf aan de slag te gaan? Ben je een doorzetter en gemotiveerd om je actief in te zetten voor je herstel? Wil je weten wat je concreet kunt doen in plaats van alle goed bedoelde opmerkingen 'rustig aan te doen'? Dan is dit programma precies wat je zoekt. Ben je eigenlijk té moe en ellendig om dit programma serieus te overwegen, dan stel ik voor dat je je juist aanmeldt. Ik kan je helpen snel weer meer energie te gaan voelen. Laat je rijden of doe het eerste consult online. Met de juiste stappen kun je zo snel gaan herstellen! Hoe sneller je begint, hoe eerder je weer voelt dat je weer energie hebt om dingen te doen, hoe eerder je weer lekker in je vel zit.

Voor wie is het programma niet geschikt?
Dit programma is niet geschikt voor mensen die geloven dat je met uitrusten vanzelf wel herstelt uit je burnout.  
Word je gestuurd door je manager, maar ben je niet echt gemotiveerd? Dan gaan we er maar niet aan beginnen.

Wat levert het programma Herstel van Burnout mij op?
Door de gesprekken, de maatwerkopdrachten en de achtergrondinformatie waar je direct mee aan de slag gaat, zul je al snel een stuk uitgeruster zijn en lekkerder in je vel zitten. Je ontdekt hoe je jouw belastbaarheid stap voor stap kunt vergroten, hoe je beter met stressvolle situaties om kunt gaan en grote stappen maakt richting herstel. Je gaat beter slapen, stopt met piekeren en gaat ontdekken wat voor jou de beste en meest efficiente manier is om te herstellen en te ontspannen.

Welke mogelijkheden tot vergoeding zijn er?
De mogelijkheden om coaching vergoed te krijgen vind je hier.

Wat als het programma me niet bevalt?
Wanneer het programma je niet bevalt, hoor ik het graag zo snel mogelijk. Dan bespreken we direct hoe het traject kan worden aangepast. Wanneer je na de volgende afspraak nog steeds het gevoel hebt dat dit traject niet bij je past, krijg je het resterende bedrag voor de niet ingevulde uren terug. 

Wat als het programma voor mij tekort blijkt te zijn?
Wanneer je behoefte hebt aan meer geprekken dan de tien die binnen dit programma vallen, zullen we samen bepalen hoeveel extra gesprekken er nog nodig zijn en deze inplannen. De kosten voor deze aanvullende gesprekken vallen buiten het Herstel van Burnout-programma en worden apart in rekening gebracht. 

Wat als ik het gevoel heb eerder klaar te zijn met coaching?
Wanneer je het gevoel hebt eerder klaar te zijn met coaching, dan houd je de overige gesprekken tegoed.

Ik woon nogal ver weg. Kan ik videobellen of via de telefoon met je praten?
Jazeker; dat kan. En je hoeft er ook niet ver weg voor te wonen. Het is mijn ervaring dat gesprekken via Zoom of de telefoon een bijzonder prettige en efficiente manier van coaching zijn. 

Wat kost het programma Herstel van Burnout?
Wanneer je dit programma zelf moet betalen krijg je 40% korting. De investering om uit je burnout te komen en ruimte in je hoofd, rust in je lijf en plezier in de dingen die je doet terug te vinden is € 949,- inclusief BTW. Wanneer je werkgever dit programma vergoedt, is de investering €1.295,- excl. BTW).

Kan ik in termijnen betalen?
Als particulier kun je in drie termijn betalen van € 320,- per maand.

 


Klik hier voor het gratisebook Herstellen van Burnout

 

 

Maak een afs Afs Afspraak makennpraak

Contact

In-Zicht
Pijlkruid 8
2411 MJ Bodegraven

06-15690736
Spandex en geitenwollen sokken op de racefiets

Spandex en geitenwollen sokken op de racefiets

Geplaatst op: 2020-02-29

Ik zag hem maar drie seconden, twee weken geleden. Lang genoeg om het beeld vast te zetten in mijn brein en me elke keer weer te laten glimlachen bij de herinnering. Ik wil ook geitenwollen sokken en een racefiets...

Lees meer Archief
Onrust

Onrust

Geplaatst op: 2019-08-13

 “Ik word zo onrustig van dat rusten……” Ze gaat op het puntje van haar stoel zitten terwijl ik voor een kop thee zorg. Nog voor ik zelf ben gaan zitten flapt ze het eruit. “...

Lees meer Archief
 • Volg je hart, want dat klopt.

  Ellen van Wolven
Ellen van Wolven

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.